Jag och frugan var till Njupeskär en sväng idag, brorsan var också med men han ville hellre åka skidor :i Mickelberget :)

Fallet hade nästan frusit helt till is men som tur var kunde man skymta lite porlande vatten i bakgrunden. Efter att ha pulsat fram på spångarna som leder fram till fallet tog jag mig ut till klippväggen innerst i ravinen för att få lite bilder. Med snö upp till midjan och kameran i högsta hugg hittade jag några vinklar jag gillade. Synd bara att när jag precis var klar med mina bilder upptäckte att mitt polfilter var helt prickigt av vatten ifrån fallet.. Så kan det gå när man är ouppmärksam :) Men några bilder blev det iallafall!

 

Det blåste rejält inne i ravinen och det skapade lite fina mönster i snön.

 

Jag hade siktat in mig på den här istappen som gick ner i marken en bit ifrån fallet redan när jag såg fallet på håll. Inte visste jag att det skulle bli så jobbigt att ta sig dit, och inte var den särskilt fotogenisk heller. Man kunde heller inte ta sig runt på andra sidan den för det såg ut som att det var 2 meter stup ner till marken mellan snön och klippväggen så jag vågade inte chansa :)

 

En närbild på fallet och dess isslöjor.

 

Och en till närbild..

 

Det gäller att vara varmt klädd när man ska vara ute med en fotograferande make i -10 o snöstorm..

 

 

 

4 Responses to i isdrottningens sal

 1. Jukka Lausmaa skriver:

  Läckra isformationer! Inga isklättrare på plats? (Förutom du då…).
  /Jukka

 2. isak_bergwall skriver:

  Tack Jukka!

  Inga klättrare på plats. Jag tror nästan att det måste frysa till mer för att det ska vara säkert att klättra på men jag vet inte :)

 3. Lotta Lund skriver:

  Kul att se Njupeskär i vinterskrud. Var där för första gången i sommars och förmodligen återvänder till midsommaren då solen lyser ända in. /Lotta

 4. isak_bergwall skriver:

  Ja visst är det vackert när det är fruset?

  Ja vara där kl 5 på morgonen (eller när det är) på midsommarafton vore inte helt fel.. Jobbigt om det är molnigt bara hehe..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

free counters